Zamieszczone przez locaj85
[O2] Jaką nawigację wybać....
Zwiń
X
-
[O2] Jaką nawigację wybać....
Mam mały dylemat. Nosze się z zamiarem zamontowania fabrycznej nawigacji do mojej O2. Mam fabryczne radyjko AUDIENCE ze zmieniarką. Co mogli byście polecić do Octy 2 przed FL z czujnikami parkowania przód i tył, climatronikiem i MaxiDOT oraz wielofunkcyjną kierownicą.... Myslałem nad Nexusem sa na allegro w cenie około 700 ale co poza radjem trzeba dokupić. Czy ktos może doradzić mi w wyborze....?
-
-
Bart_wawa, Nexus to przezytek, nie czyta MP3 ani nie wspolpracuje z parktronikiem i climatronikiem a sama navi tez pozostawia wiele do zyczenia. Zostaje Ci wiec Columbus ewentualnie Amundsen ale zeby to w pelni dzialalo z O2 przed FL to trzeba zmienic kilka sterownikow, a to niestety generuje dodatkowe koszty.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabNexus to przezytek
Bart_wawa, może i przezytek w sensie Mp3 i innych dupereli ale jako navi niezła, estetycznie pasuje do auta, obecnie niedroga w nabyciu bo wszyscy chcą mieć RNSa :wink:
Zamieszczone przez marbabnie wspolpracuje z parktronikiem i climatronikiem
w mojej ocenie NIC, bo ta współpraca polega na tym, że przez 3 sek wyświetla się symbol dmuchawy czy tam inne duperele
OPS tez niewiele daje(no chyba jako bajer) bo i tak czujniki wariująprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabbanan na twarzy
[ Dodano: Wto 11 Sty, 11 22:57 ]
Bart_wawa,
tu masz przykładową aukcję
ale są też tańszeprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Dzida, w kazdym przypadku ramka :wink:
Nexus- założenie anteny, czyli tak naprawdę nic
Columbus-założenie anteny i .. byc może nieco elektroniki-czyli gateway, parktronik, w zalezności od tego co masz wsadzone a ponoc może być różnie bo wsadzają czasem od wyzszych wersji :wink: , w zalezności ile funkcji ma działać- jesli tylko navi i radio(bez sterowania z kiery) to może nic
Dzida, poczytaj temat RNSa tam jest troszkę o elektroniceprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
piotrek_gdy, czyli do eleganca przed FL zakłądając culumbusa bez multikiery nie potrzeba wymieniac sterownika-ów tylko antene?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Nie zebym sie czepial, ale z tym gatewayem to loteria. Ja mialem przez jakis czas rns w samochodzie z 2006. Nawet sie kiedys pytalem czym sie to ma objawiac,bo wszysycy mowili ze gateway bedzie do wymiany,ale wsio bylo ok. Akumlator nie padal, chlodzenie sie wylaczlao po paru minutach. Przynajmniej przez 2-3 miechy, pozniej wrocilem do poczciwego nexusa
Takze przy odrobini e szczescia...Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
Bart_wawa, antene sobi instalujesz nad schowkiem albo na podszybiu
reszta P&P o ile masz MaxiDota i kierę
jaką masz wersję wyposażenia?
Zamieszczone przez piramidado eleganca przed FL zakłądając culumbusaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Nexus plug and play. Maxi-dot dziala swietnie, Kiera rowniez.
Partronic i climatornic tez bede dzialac, ale akurat nexus nie ma z tym nic wspolnego Bo tych dwoch ostatnich rzeczy ta nawigacja wogole nie wspiera.
Co do columbusta to tak jak koledzy juz pisali wyzej... U mnei nie trzeba bylo nic, ale jak koledzy twierdza prawdopodobnie gatway. Pozatym dobrze miec VCDS zeby to pozniej skonfigurowac.Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
Bart_wawa, to bez problemu bedzie pasować
tylko trzeba będzie przekodować, żeby działało :wink:
sam montaż to jakieś 3 min(no dobra 10min, bo musisz wymyslić gdzie upchniesz antenę od gpsa :diabelski_usmiech )przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
Komentarz